السلطان Admin
المساهمات : 561 تاريخ التسجيل : 01/01/2010 العمر : 35
| موضوع: تورتة الشيكولاته الجمعة يناير 29, 2010 10:49 am | |
| التورتة هى من اصعب الحلويات تنفيذا , لكثرة مكوناتها فاليكى ست البيت اسهل طريقة لعمل التورته فى منزلك. مقادير الكيك :250 جرام دقيق منخول . 8 بيضة . بيكنج بودر . فانيليا . 50 جرام كاكاو سادة . قالب مقاس 30 . 250 جرام سكر . مقادير التزيين :كريم شانتية . شيكولاتة مبشورة . شيكولاته مذابة . 2 بيضة . 1/2 كوب سكر بودرة . 3 ملعقة زبدة . طريقة التحضير :
- يوضع البيض و السكر فى اناء و يضرب بالمضرب الكهربائى لمدة 15 دقيقة .
- ينخل الدقيق و البيكنج بودر و الفانيليا و الكاكاو و يوضع على البيض و السكر و يقلب بخفة ليختلط كل المكونات .
- يدهن القالب بالزبد و تخبز على درجة حرارة 180 درجة مئويه و لمدة 30 دقيقة و تترك لتبرد و توضع فى الفريزر لمدة 30 دقيقة لبدا التزيين للحصول على نتائج افضل .
- لعمل صوص الشيكولاته تذاب الشيكولاته على نار هادئه ثم يضاف اليها الزبد و صفار البيض و تقلب ثم يضر ب بياض البيض مع السكر حتى تحصلى على القوام و تضعية علية الكريم شانتيه و يضاف الى الشيكولاته المذابة .
- للحشو كريم شانتيه ممزوج ببعض الشيكولاتة الذابة .
- اخرجى الكيك من الفريزر و اقسميها نصفين و احشيها بالكريم شانية الممزوج بالشيكولاته و ادهنى السطح بالكامل بالكريم شانتية ثم ارفعيها على قاعدة و صبى عليها موس الشيكولاته و زينى الجوانب بالشيكولاته المبشورة .
- اخرجيها من الفريزر و ضعى بعض الصوص فى قمع للتزيين و شكلى وردات على شطح التورتة و بالف هنا .
| |
|